ProCivitas_logotyp_moderniserad

Gymnasievalet i Växjö

Dags att söka till gymnasiet? Genom att följa instruktionerna nedan kan du enkelt göra ditt gymnasieval. På denna sida kan du även läsa hur du gör ett omval, se vilka ansökningskoder de olika programmen har samt skaffa gymnasiekoll.

Elev på ProCivitas Växjö kollar in i kameran och ler

Hur söker jag till ProCivitas Växjö?

Hur får jag inloggningsuppgifter?

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få inloggningsuppgifter hemskickat. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor.

Om du är bokförd i länet men inte går i skolan kan du kontakta din hemkommuns antagningskansli.

 

Var ansöker jag?

Här ansöker du.

 

Hur söker jag?

Logga in och kontrollera att dina betyg och kontaktuppgifter stämmer. Välj de gymnasieprogram som du önskar söka till och prioritera samtliga val i rätt ordning efter vad du helst vill studera.

I vissa kommuner måste du skriva ut och lämna en undertecknad kopia av din ansökan till din studie- och yrkesvägledare. Går du inte i skolan skickar du kopian till din hemkommuns antagningskansli.

 

Kan jag ändra mitt val?

Ja, under omvalsperioden som sträcker sig mellan den 25 april till 15 maj kan du ändra din ansökan eller göra en helt ny.

Om du är nöjd med ditt första val ska du inte göra något alls. Antagningen kommer att baseras på ditt slutbetyg som du får när du tar din examen från grundskolan. Slutbetyget skickas automatiskt till kommunens antagningskansli.

Nationell Idrottsutbildning (NIU)

Se ansökningsinformation på sidan Idrottsutbildningar.

Om du vill göra ett besök på skolan behöver du bara kontakta oss för att boka en tid. Vi har Öppet hus ett par gånger per år.

Kontakta vår SYV på malin.huss@procivitas.se eller 0725 – 43 77 03 (09.00-16.00).

Antagningskoder för våra program

Ekonomiprogrammet

Inriktning: Ekonomi – kod: EKEKO

Inriktning: Juridik – kod: EKJUR

 

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning: Naturvetenskap – kod: NANAT

Inriktning : Naturvetenskap och samhälle – kod: NANAS

 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning : Beteendevetenskap – kod: SABET

Inriktning : Samhällsvetenskap – kod: SASAM


Har du gymnasiekoll?

Inför ett gymnasieval kan det finnas många frågor och funderingar. Vilket program är bäst för mig och vad händer om jag väljer fel? Gymnasievalet kan vara både spännande, svårnavigerat och läskigt. Nästan som en djungel. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig att skaffa gymnasiekoll.