ProCivitas_logotyp_moderniserad

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

ProCivitas i Växjö har en Nationell godkänd idrottsutbildning (NIU) inom idrotterna fotboll och tennis. Utbildningen är speciellt framtagen för dig som vill satsa helhjärtat på din idrott samt för att du ska kunna nå nationell elit efter din gymnasietid. Du erhåller dessutom behörighet för att söka vidare till universitet och högskola.

Vi erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom Din idrott. På ProCivitas får du möjlighet att träna din idrott tre pass i veckan. Träningen är förlagd till förmiddagar, detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning till dina kvällspass med din förening.

Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din idrott under perfekta träningsförutsättningar och med meriterade och högutbildade tränare. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning. På Arenastaden och dess nybyggda träningsanläggningar finns fantastiska möjligheter så som High Performance Center där du i din träning även kan möta och lära av andra elitidrottare.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väletablerade och väl fungerande. Vi samarbetar med Östers IF och Växjö TS.

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende eller Ekonomiprogrammet är de program vi rekommenderar för dig som vill läsa Nationell godkänd idrottsutbildning. Du kan även läsa på Naturvetenskapsprogrammet men då läggs dina studier ut över fyra år.

ANSÖKAN

Ansökan till skola och NIU görs i två separata steg:

  1. Ansökan för NIU är en separat antagningsprocess där du kommer bedömas utifrån ett antal, av Riksidrottsförbundet, förutbestämda kriterier. Denna ansökan för fotboll (killar) och tennis görs senast 1 december till respektive förbund. Klicka på knapplänkarna nedan.
  2. Ansökan till program gör du via din SYV/Dexter på din grundskola.

POÄNGPLAN NIU

De här idrottsspecifika kurserna läser du i kombination med ditt valda program.

  • Idrottsspecialisering 1, 2, 3
  • Tränings- och tävlingslära 1

KONTAKT

Har du frågor så kan du kontakta Stefan Gustafsson (stefan.gustafsson@procivitas.se)

Följ oss gärna på Instagram för aktuella nyheter @procivitasvxoidrott
QR kod