Växjö

Välkomna nya elever HT-19

I början av juli har du fått ditt antagningsbesked och om du är en av de som blivit antagen till oss ser vi fram emot att träffa dig i Augusti. Fram till dess är det några saker du måste göra

Tacka ja till din plats:

Alla sökande ska svara genom att tacka JA eller NEJ till sitt slutliga antagningsbesked. Detta görs direkt via Dexter. Väljer den sökande att tacka nej till utbildningen ska även ett underskrivet svar sändas in till Antagningskansliet. Svarsblanketten skrivs ut i Dexter. Alla ska svara, även de som fått sitt förstahandsval. Sökande som fått sitt besked via post sänder alltid in sitt svarsbesked via post.

Vad är reservantagning?

Mellan den 5 augusti och 14 september pågår reservantagningen. Efter det kontaktar du skolan för ett eventuellt byte. Då tar skolan beslut om det går att byta.Att vara reserv innebär att du kan bli antagen om det är en elev som tackar NEJ till en erbjuden plats, gör ett sent omval eller blir antagen på ett högre rangordnat val.

Vad gör jag om inte har kommit in?

Vänd dig till studie- och yrkesvägledare och be om hjälp att göra ett sent omval till ett annat program. Din ansökan hanteras i reservantagningen och du blir antagen i mån av plats.

Vem kan jag kontakta?

Då vi på skolan inte ansvarar för antagningsprocessen hänvisar vi dig till Växjö kommuns antagningskansli, ring kommunens kontaktcenter på 0470-410 00

Höga ambitioner

Vår målsättning är att vara Växjös, och Sveriges, bästa gymnasieskola. Det är självklart för oss. På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Läs mer om Procivitas

Program

Ekonomi

Program

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskap

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Öppet hus

Stämningen på ProCivitas kan inte riktigt beskrivas i filmer, bilder och ord. Kom förbi på Öppet hus och träffa elever, lärare och skolledning. Kika på våra lokaler och få fördjupad information om skolan. Om du skickar ditt mobilnummer till oss sms:ar vi en påminnelse till dig om Öppet hus.


Skuggning

Du kan anmäla dig för att skugga en klass under en skoldag. Fyll i formuläret och ange vilket program du är intresserad av. Vi kontaktar dig för att boka in en tid.

Instagram feed

Följ oss på Instagram för att ta del av vad som händer på skolan!


SM i Ung Företagsamhet

Under SM i Ung Företagsamhet den 7 maj utsågs vinnarna av det prestigefulla priset Årets UF-företag. På andra plats kom ProCivitas Växjös elever Hannah och Josefine, som går andra året på ekonomiprogrammet. De har under läsåret drivit företaget Wood Stone Design. Deras affärsidé är smarta och snygga underlägg som håller maten varm eller kall under serveringen, beroende på vilket behov man har. Stort grattis till Hannah och Josefin! På deras hemsida, woodstonedesign.se, kan du beställa ditt eget underlägg.

Nyheter

2019-06-03

Årets UF-företag

Under SM i Ung Företagsamhet den 7 maj utsågs vinnaren av det prestigefulla priset Årets UF-företag. Detta år gick vinsten...

Läs mer

2019-05-31

Uppsala nästa för ProCivitas

Nästa år öppnar ProCivitas Privata Gymnasium sin sjunde skola, denna gång i dynamiska Uppsala. Till höstterminen 2020 startar skolan i...

Läs mer

2019-05-27

Supertalanger fostras på ProCivitas gymnasium

Veckans Affärer rankar årligen Sveriges 101 Supertalanger under 40 år. När årets lista publicerats står det klart att minst nio...

Läs mer
Se alla nyheter

Checklista och tips

Det finns många frågor när man ska göra sitt gymnasieval. Vad är viktigt för dig att tänka på och vilka frågor ska du ställa? Här får du våra tips.