ProCivitas_logotyp_moderniserad

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet på ProCivitas Uppsala

Ung Företagsamhet är en processutbildning i att starta och driva ett eget företag under ett skolår. I centrum står elevens individuella utveckling. Det innebär att man utvecklar kreativitet och drivkraft, lär sig att ta ansvar och arbeta i grupp, tränar sin kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor och kanske även tävlar mot andra företag regionalt och nationellt.

Här kan du läsa mer om ProCivitas olika utmärkelser och elevers berättelser om deras erfarenhet av att starta UF-företag.

 

Urban Foundation till SM-final

 

Under läsåret 2022/2023 har 71 av våra elever i årskurs 3 deltagit i Ung företagsamhet. Vid regionsfinalerna i Uppsala hade vi flera företag som var nominerade i de olika kategorierna, däribland All Kidz UF som placerade sig på andra plats i kategorin ”Årets socialt hållbara företag”. Ett annat företag, Urban Foundation, tog hem hela fem priser bland annat vann de kategorierna  ”Årets tjänst” och ”Årets socialt hållbara företag”.

Urban Foundation är därmed vidare till SM-final i Ung företagsamhet som går av stapeln i Stockholm den 23-24 maj 2023.

Listan på vinnande ProCivitasföretag genom åren kan göras lång men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.