ProCivitas_logotyp_moderniserad

Rektorn har ordet

ProCivitas har i 20 år varit kvalitetsalternativet för elever i södra Sverige, och även i Stockholm har vi på kort tid gjort oss kända som en skola som levererar. Allt vi gör genomsyras av stor medvetenhet. Vi vill vara skolan där elever och föräldrar upplever att det finns någon som verkligen tänkt till; en skola som sätter eleverna främst.

Vårt mål är att ge våra elever förutsättningar att lyckas i vidare studier och arbetslivet. För att leva upp till målet är det en självklarhet att erbjuda undervisning i toppklass samt se till att eleverna utvecklas socialt. Därför anställer vi bara de bästa lärarna, som genom sitt engagemang inspirerar eleverna till att ständigt överträffa sig själva.

ProCivitas Stockholm håller till i hjärtat av Södermalm. Vi vet att skolmiljön är viktig för trivseln och ställer höga krav på lokalerna. Att även luncherna håller hög kvalitet är ett signum för ProCivitas. I vår restaurang tillagas alla måltider av egna kockar, som har ett tydligt fokus på råvarorna.

ProCivitas strävar mot att vara Sveriges bästa gymnasieskola, vilket motiverar ständig förbättring. Årligen genomförs enkäter där eleverna får tycka till om verksamheten. Resultatet visar att vi redan har kommit långt. I utvärderingarna lyfts bl.a. lärarna, trivseln och studieron i klassrummen.

Vi är stolta över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet, som YALE och Handels, och att de dessutom lyckas med sina studier där. Då ProCivitas Stockholm är relativt nyetablerad vill vi lyfta vår elevgaranti, som innebär att du som elev alltid har rätt att fullfölja din utbildning hos oss.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas!

Eva Gyllberg, rektor på ProCivitas Stockholm