ProCivitas_logotyp_moderniserad

Mentorskap och alumniverksamhet

Mentorsprogrammet

Som elev på ProCivitas erbjuds du möjligheten att delta i ProCivitas Mentorsprogram under ditt sista läsår. Med en egen mentor under årskurs 3 på ProCivitas får du en unik möjlighet till vidgade och nya perspektiv samtidigt som du får en inblick i arbetslivet. Mentorsprogrammet ska hjälpa dig att se dina egna styrkor och målet är att du ska skapa dig en tydligare framtidsbild inför studenten. Genom att delta i mentorsprogrammet får du också en chans att börja bygga ditt eget kontaktnät. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentor och adept matchas på en personlig nivå för att på bästa sätt passa dina framtidsplaner och intressen. Mentorsprogrammet är strukturerat med tydliga mål och syftar till personlig och professionell utveckling.

ProCivitas alumniverksamhet

ProCivitas har en alumniförening för de elever som tagit studenten. Denna har blivit ett nätverk med olika föreningar på till exempel Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet. Målsättningen med föreningen är att den ska vara ett nätverk för nytta och nöje under såväl vidare studier som i ett kommande yrkesliv. Varje år genomförs ett antal alumniträffar på olika ställen i världen där f.d. ProCivitas-elever träffas och knyter kontakter. Vi har ett brett nätverk då våra alumner finns över hela världen på skolor som Harvard, Cambridge och CBS.

Elever umgås i ProCivitas Stockholms lokaler

En mentor berättar

Det är otroligt spännande i början på terminen inför första träffen. Vem skall jag få möjligheten att följa detta år? Samarbetet och närheten som växer sig starkare träff efter träff är så inspirerande. Jag tycker det är viktigt att gå in i mentorskapet med öppna ögon och stor nyfikenhet. Nyfikenhet på att lära känna en ny person, öppna ögon för någon som är i ett av de viktigaste stegen i livet – steget in i vuxenvärlden. Som mentor får du otroligt stort förtroende att förvalta och inspirera till en del av din adepts framtid. Glädjen som det ger när adepten kommer till ett möte och något mål har uppnåtts, t. ex. att skaffa ett helg- och sommarjobb, eller bokat den där jorden-runt-resan efter studenten. Då känner jag en otroligt stor stolthet att få ha varit med och hjälpa till mot denna framgång

Heléne Lloyd, M&E Sales manager, Scandic Triangeln