ProCivitas_logotyp_moderniserad

Stockholm

Ett gymnasium med höga ambitioner - mitt i Stockholm

ProCivitas Stockholm har flyttat till nya Campus Södermalm! Med moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler erbjuder vi våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress är Tullgårdsgatan 12.

Vår målsättning är att bli Sveriges bästa gymnasieskola. Som ProCivitas-elev kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft. Genom att regelbundet bjuda in gästföreläsare från skilda kompetensområden kopplar vi samman teori och verklighet. Kopplingen till arbetslivet förstärks ytterligare genom att alla elever erbjuds att delta i ProCivitas Mentorsprogram under årskurs 3. Det ger dig som elev på ProCivitas en säker plattform inför framtiden.

För att nå goda studieresultat är det viktigt att du trivs, mår bra och känner dig trygg. Stämningen på skolan präglas av att alla som arbetar eller studerar där behandlar varandra med respekt. Som elev hos oss kommer du att ses som en vuxen människa – med både den frihet och de krav det innebär. Vi har en harmonisk studiemiljö som inspirerar och ger studiero. Våra lokaler är moderna och centralt belägna. All personal på skolan strävar efter att skapa de bästa förutsättningarna för dig som elev.

Vi är en mindre skola där alla känner alla och där närheten mellan elever, lärare och ledning är tydlig varje dag. Organisationen gör att beslutsvägarna är korta och att vi kan vara flexibla och lyhörda för våra elevers önskemål och idéer. De framgångar som vårt koncept givit gör att vi idag är på god väg mot vårt mål att vara Sveriges bästa gymnasieskola.

ProCivitas har drivit skolor i snart 25 år och finns på flera orter i landet. På alla våra enheter finns samma höga ambitioner och en kultur som präglas av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

Intresseanmälan

Program

Gymnasielever från Procivitas på lektion med lärare i bakgrunden.

Ekonomi – Stockholm

Program

Ekonomiprogrammet

Elev läser en bok i ett bibliotek

Juridik – Stockholm

Program

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskap – Stockholm

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle – Stockholm

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Elever samarbetar på lektion.

Beteendevetenskap – Stockholm

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap – Stockholm

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Lärare och elever från Procivita´s Stockholm har vatten och fin utsikt bakom sig.
Elev som ler från Procivitas

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Nyheter

Elever och lärare tittar på en dator

2022-07-05

Tips inför öppet hus

Vi listar våra bästa tips inför öppet hus-besöket! Vi vet att det bästa sättet att lära känna en skola är...

Läs mer
elev sitter med dator vid bänk och ler in i kameran

2022-06-22

Elevintervju med Jakob Holmqvist Enander

Jakob trivs med den lugna och trygga stämningen på skolan. Han tycker att man ska välja ProCivitas Stockholm om man...

Läs mer
Felicia Fritz tittar in i kameran och ler

2022-06-01

Felicia Fritz – Ekonom

Felicia Fritz jobbar idag som ekonom på Handelsbanken i Göteborg. Felicia är en av ProCivitas alumner och tog studenten från...

Läs mer
Se alla nyheter