ProCivitas_logotyp_moderniserad

Stockholm

Ett gymnasium med höga ambitioner - mitt i Stockholm

Vår målsättning är att bli Sveriges bästa gymnasieskola. Som ProCivitas-elev kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft. Genom att regelbundet bjuda in gästföreläsare från skilda kompetensområden kopplar vi samman teori och verklighet. Kopplingen till arbetslivet förstärks ytterligare genom att alla elever erbjuds att delta i ProCivitas Mentorsprogram under årskurs 3. Det ger dig som elev på ProCivitas en säker plattform inför framtiden.

För att nå goda studieresultat är det viktigt att du trivs, mår bra och känner dig trygg. Stämningen på skolan präglas av att alla som arbetar eller studerar där behandlar varandra med respekt. Som elev hos oss kommer du att ses som en vuxen människa – med både den frihet och de krav det innebär. Vi har en harmonisk studiemiljö som inspirerar och ger studiero. Våra lokaler är moderna och centralt belägna. All personal på skolan strävar efter att skapa de bästa förutsättningarna för dig som elev.

Vi är en mindre skola där alla känner alla och där närheten mellan elever, lärare och ledning är tydlig varje dag. Organisationen gör att beslutsvägarna är korta och att vi kan vara flexibla och lyhörda för våra elevers önskemål och idéer. De framgångar som vårt koncept givit gör att vi idag är på god väg mot vårt mål att vara Sveriges bästa gymnasieskola.

ProCivitas har drivit skolor i snart 25 år och finns på flera orter i landet. På alla våra enheter finns samma höga ambitioner och en kultur som präglas av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.

NYHET!

Inför läsåret som startar augusti 2022 flyttar ProCivitas Stockholm till nya Campus Södermalm. Med flytten till moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress kommer att bli Tullgårdsgatan 12.
Läs mer här

Intresseanmälan

Program

Gymnasielever från Procivitas på lektion med lärare i bakgrunden.

Ekonomi – Stockholm

Program

Ekonomiprogrammet

Juridik – Stockholm

Program

Ekonomiprogrammet

Naturvetenskap – Stockholm

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap och samhälle – Stockholm

Program

Naturvetenskapsprogrammet

Elever samarbetar på lektion.

Beteendevetenskap – Stockholm

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskap – Stockholm

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet

Lärare och elever från Procivita´s Stockholm har vatten och fin utsikt bakom sig.
Elev som ler från Procivitas

Öppet hus

Vill du besöka oss på öppet hus? Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola!

På vår öppet hus-sida hittar du aktuella tider. Välkommen!


Nyheter

Anna Ahlin med logga

2022-05-23

En positiv utbildningskultur som smittar   

-Det bästa med att jobba på ProCivitas är att jag har professionella kollegor som verkligen tycker om att undervisa. Det...

Läs mer

2022-05-23

”Vi vill skapa en restaurangkänsla för eleverna”   

Täta kontakter med näringslivet, återkommande framgångar i Ung Företagsamhet och ett stort nätverk för alumner. ProCivitas är känt för mycket...

Läs mer
Johan Kaberg med logga

2022-05-23

Han har lett ProCivitas Växjö i två decennier

Totalt har cirka 1800 elever tagit studenten från ProCivitas i Växjö sedan skolan startade 1999. Rektor Johan Kåberg har träffat...

Läs mer
Se alla nyheter