Hösten 2020 slog ProCivitas Uppsala upp portarna i nyrenoverade lokaler på Campus Polacksbacken. Vi träffade rektor Björn Wallqvist för att höra honom berätta om planerna för ProCivitas och vad eleverna kan förvänta sig. 

Hur känns det?
– Det känns otroligt roligt att ha fått förtroendet att axla rollen som rektor på ProCivitas Uppsala. Det är en ynnest att komma in på en helt ny skola med möjligheten att sätta sin egen prägel tillsammans med elever och personal.

Hur kommer det sig att ProCivitas lockade och kände du till skolan sedan tidigare?
– Jag ville bli en del av en verksamhet som står för kvalitet och gedigen kunskap i alla led.  ProCivitas ligger i framkant när det kommer till utbildning och kunskap och engagemang. 

– Jag har arbetat inom gymnasiet i 13 år och har bland annat varit med och startat upp en gymnasieskola här i Uppsala sedan tidigare, vilket var otroligt roligt. När den här chansen dök upp tyckte jag direkt att uppdraget lät väldigt spännande, intressant och framförallt roligt.

Vad kommer du som rektor att fokusera på?
– På ProCivitas erbjuder vi eleverna en utbildning av högsta kvalitet. Mitt uppdrag är att säkerställa kvalitet i alla led; lokaler, undervisning, mat och skolmiljö. Jag vill att eleverna efter sina tre år hos oss ska ha fått den bästa möjliga gymnasieutbildningen.

Hur ser du på att skolan är helt ny?
– Fördelarna är många! Både personalen och eleverna kommer ha chans att påverka i större utsträckning och tillsammans kommer vi att skapa den skolkultur och stämning vi vill ha. Att skolan till en början har få elever kommer också bidra till en familjär känsla med stor gemenskap där alla känner alla. 

Vad ser du fram emot?
– Jag ser otroligt mycket fram emot att träffa alla elever. Att få välkomna dem till den här fantastiskt fina skolan i höst!

Vad vill du säga till eleverna som börjar i höst?
– Grattis till ett fantastiskt gymnasieval och hjärtligt välkomna till ProCivitas! Tillsammans kommer vi att skapa en fantastisk skola!