Hösten 2020 slår ProCivitas  upp portarna i den klassiska studentstaden Uppsala. Ett nytt och fräscht campusområde håller på att växa fram i Polacksbacken.

Det jobbas intensivt med att få allt på plats inför ProCivitas uppstart i Uppsala. En vacker gammal byggnad håller på att restaureras, man arbetar för att komma så nära den ursprungliga planlösningen som möjligt, lyfter fram tidstypiska detaljer, utnyttjar ljuset och den generösa takhöjden för att skapa trivsammast möjliga atmosfär för elever och personal, som ska flytta in på campusområdet.

Suzanne Malmberg är etableringsansvarig och koordinator för det stora och spännande projektet.

– Det kommer bli en fantastisk och skön miljö när det är klart. Skolan ligger i ett expansivt och vackert område där mycket nytt håller på att växa fram. Det är väldigt bra kommunikationsmöjligheter där, vilket har varit en viktig faktor för oss. Nu är det en massa saker som ska komma på plats lagom tills vi drar igång, säger Suzanne.

NTI Uppsala kommer att flytta sin verksamhet till campusområdet där ProCivitas nu öppnar sin sjunde skola i Sverige. Fullt utbyggd kommer den ta emot drygt 300 elever, skolan kommer ha fräscha lokaler med egen matsal, bibliotek och det kommer läggas stor vikt vid att hitta kompetenta och erfarna lärare så att högsta tänkbara kvalité kan erbjudas eleverna som väljer att läsa här.

– ProCivitas genomsyras av en stark skolkultur, ambition, engagemang, gemenskap och entreprenörskap. Vårt mål är att eleverna ska känna sig väl förberedda för nästa steg när de tar studenten hos oss och kan blicka tillbaka på en fantastisk rolig och lärorik tid, säger Suzanne. 

Skolan erbjuder följande utbildningar:

  • Naturvetenskap – natur
  • Naturvetenskap – natur och samhälle
  • Samhällsvetenskap – samhällsvetenskap
  • Samhällsvetenskap – beteendevetenskap
  • Ekonomiprogrammet – ekonomi
  • Ekonomiprogrammet – juridik