Nästa år öppnar ProCivitas Privata Gymnasium sin sjunde skola, denna gång i dynamiska Uppsala. Till höstterminen 2020 startar skolan i ett nytt, toppmodernt skolcampus på Polacksbacken.

– Elever som söker till ProCivitas Uppsala blir en del av ett väl beprövat koncept med oerhört duktiga skolledare och lärare som är vana att möta och utmana studiemotiverade elever, säger Jimmy Rosengren som är skolchef för ProCivitas.

Sedan tidigare driver ProCivitas fem välsökta gymnasieskolor i Helsingborg, Malmö, Växjö, Lund och Stockholm. Hösten 2019 startar ProCivitas Karlberg i Solna. Året därpå får även elever i Uppsala födda 2004 möjlighet att söka till ProCivitas.

Skolan har tillstånd att erbjuda Samhällsprogrammet med inriktningarna Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap samt Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap.

– Vi söker även tillstånd för att få starta Ekonomiprogrammet i Uppsala. I september får vi svar från Skolinspektionen, säger Jimmy Rosengren.

ProCivitas gymnasieskolor samarbetar med företag, forskare och olika organisationer. Alla skolor satsar stort på entreprenörskap, bland annat med hjälp av personliga mentorer från näringslivet. I år knep skolorna i Malmö och Växjö första respektive andra plats i SM-finalen i Ung Företagsamhet.

– Vi är också oerhört stolta över att se flera av våra alumnielever inta topp-positioner i svenskt näringsliv. Nästan 10% av supertalangerna under 40 år utnämnda av Veckans Affärer 2019 har läst på någon av ProCivitas skolor berättar Jimmy Rosengren.

För mer information, kontakta skolchef Jimmy Rosengren på 073 031 8186.