Med anledning av spridningen av coronaviruset finns riktlinjer och övrig information samlat på AcadeMedias webb. Informationen uppdateras kontinuerligt.

Ung Företagsamhet på ProCivitas Malmö

Ung företagsamhet är en processutbildning i att starta och driva ett eget företag under ett skolår. I centrum står elevens individuella utveckling. Det innebär att man utvecklar kreativitet och drivkraft, lär sig att ta ansvar och att arbeta i grupp, tränar sin kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor och kanske även tävlar mot andra företag både regionalt och nationellt.

 

ProCivitas är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika UF-skola med fler medaljer och finalplatser än samtliga övriga gymnasieskolor i Sydsverige tillsammans. Nationella entreprenörstävlingar som Venture Cup och Emax är andra arenor där ProCivitas elever framgångsrikt deltar.

Listan på vinnande företag genom åren kan göras lång men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.

Motiveringar från UF-juryn de senaste åren. Juryn består av representanter från näringslivet.

 

1:a plats Bästa UF-företag 2019: Rawstraw UF – ProCivitas, Malmö

Årets UF-företag 2019 har skapat en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden. Med starkt hållbarhetsfokus fyller företaget ett hål i marknaden med en liten lokal lösning på ett stort globalt problem. I den här gruppen har alla dragit sitt strå till stacken.

1:a plats Bästa UF-företag: AquActive UF – ProCivitas, Malmö

Företaget har genomgått en mycket väl uttänkt idé. Från rapport via presentation, intervju och monter utstrålar de professionalitet i alla steg.

1:a plats Bästa Tjänst: INEO UF – ProCivitas, Malmö

Företaget inviger nya grupper i framtidens marknadsföringskanaler genom att förenkla och underlätta användandet av sociala medier.

1:a plats Bästa Affärsplan: InCharge UF – ProCivitas, Malmö

En god verklighetsförankring av affärsplanen i kombination med bra struktur och enkelhet.