ProCivitas_logotyp_moderniserad

Rektorn har ordet

Nyckeln till framgång är bra utbildning. Vi vill ge våra elever förutsättningar att lyckas och har som mål att vara Sveriges bästa gymnasieskola. För att leva upp till målet är det självklart för oss att du som elev ska få den bästa undervisningen och utvecklas till en individ som kan möta framtiden med självförtroende. Vi anställer bara lärare som brinner för uppdraget och som genom sitt engagemang vägleder dig till de bästa resultaten.

Viljan att vara Sveriges bästa gymnasieskola motiverar ständig förbättring. Årligen genomför vi enkäter där eleverna får tycka till om ProCivitas. Resultatet visar att vi har kommit långt på vägen mot målet. I utvärderingarna lyfts bland annat lärarna, trivseln och studieron i klassrummen.

Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets krav och att eleverna blir väl förberedda för vidare studier. Vi är stolta över att många av våra tidigare elever presterar på toppuniversitet som Yale och Handelshögskolan i Stockholm.

Entreprenörskap och samarbetet med näringslivet utgör en hörnsten. Därför har vi ett mentorsprogram som ger våra elever en unik möjlighet till en egen mentor från näringslivet.

Gymnasietiden handlar inte bara om studier. Det är även viktigt att du har roligt och utvecklas som person. Vår aktiva elevkår bidrar därför till att skapa god stämning och aktiviteter för gemenskap.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas!

Ann Linderoth, rektor