ProCivitas_logotyp_moderniserad

Gymnasievalet i Malmö

Dags att söka till gymnasiet? Genom att följa instruktionerna nedan kan du enkelt göra ditt gymnasieval. På denna sida kan du även läsa hur du söker till NIU, se vilka ansökningskoder de olika programmen har samt skaffa gymnasiekoll.

Elever från ProCivitas Malmö sitter ute i solen och ler

Hur söker jag till ProCivitas Malmö?

Hur får jag inloggningsuppgifter?

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få inloggningsuppgifter hemskickat. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor.

Om du är bokförd i länet men inte går i skolan kan du kontakta din hemkommuns antagningskansli.

 

Var ansöker jag?

Du ansöker via: www.skanegy.se

 

Hur söker jag?

Logga in och kontrollera att dina betyg och kontaktuppgifter stämmer. Välj de gymnasieprogram som du önskar söka till och prioritera samtliga val i rätt ordning efter vad du helst vill studera.

I vissa kommuner måste du skriva ut och lämna en undertecknad kopia av din ansökan till din studie- och yrkesvägledare. Går du inte i skolan skickar du kopian till din hemkommuns antagningskansli.

 

Kan jag ändra mitt val?

Ja, under omvalsperioden som sträcker sig från slutet av april till mitten av maj kan du ändra din ansökan eller göra en helt ny.

Om du är nöjd med ditt första val ska du inte göra något alls. Antagningen kommer att baseras på ditt slutbetyg som du får när du tar din examen från grundskolan. Slutbetyget skickas automatiskt till kommunens antagningskansli.

Hur söker jag till NIU?

Nationellt Godkänd Idrottsutbildning (NIU) ger dig som är elitidrottare möjlighet att utvecklas inom din idrott på skoltid. Detta sker genom kurser i Specialidrott. NIU är inget eget program utan en anpassning av ett nationellt program.

Då måste alltså söka något av skolans program för att kunna få möjlighet att gå en NIU-utbildning. ProCivitas erbjuder NIU på samhällsprogrammet med samhällsinriktning och på ekonomiprogrammet med juridisk inriktning. Följande idrotter erbjuds:

  • Fotboll

Du söker Nationellt Godkänd Idrottsutbildning via följande länk: Ansökan NIU fotboll

Din ansökan innebär också anmälan till provspel/tester. Provspel för fotboll sker i Kombihallen på Malmö Stadion under december månad. Mer information om provspel och tester får du när skickat in din ansökan.

Informationsträff med tester genomförs under december månad.

Nationellt Godkänd Idrottsutbildning har 1 december 2021 som sista ansökningsdag.

Du är varmt välkommen att ställa frågor om vår verksamhet via telefon eller e-post. Om du vill göra ett besök på skolan så kan du kontakta oss för att boka skuggning under någon av våra skuggningsveckor. Du är givetvis också välkommen när vi har Öppet hus för NIU.

Kom ihåg att valet är ditt! Unna dig en skola som har som målsättning att vara Sveriges bästa gymnasieskola.

Vi ses snart!

Antagningskoder för våra program

Ekonomiprogrammet

Inriktning: Ekonomi – kod: EKEKO

Inriktning: Juridik – kod: EKJUR

 

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning: Naturvetenskap – kod: NANAT

Inriktning : Naturvetenskap och samhälle – kod: NANAS

 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning : Beteendevetenskap – kod: SABET

Inriktning : Samhällsvetenskap – kod: SASAM


Gymnasiekoll

Har du gymnasiekoll?

Inför ett gymnasieval kan det finnas många frågor och funderingar. Vilket program är bäst för mig och vad händer om jag väljer fel? Gymnasievalet kan vara både spännande, svårnavigerat och läskigt. Nästan som en djungel. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig att skaffa gymnasiekoll.