SM-vinnare och nu landslagsspelare. Det går bra för ProCivitas-eleven Hanna Bennison.

Förra veckan blev 17-åringen svensk mästare med sitt Rosengård och hade knappt firat klart innan beskedet att hon också är uttagen till A-landslaget kom. Det senare var dock inget som kom som en chock.

– Det känns fantastiskt, men jag hade det på känn.

Läser på ProCivitas Malmö

Hon kombinerar som många andra unga idrottare elitsatsningen med studier på heltid. För Hanna Bennison som går idrottsklass (NIU) på Procivitas Malmö är kombinationen inte ett problem.

Det gäller att vara fokuserad och planera sina dagar väl och sedan följa sitt schema.

– Sen får jag mycket stöttning av skolan också. Jag pluggar en hel del extra på kvällarna och mina lärare är flexibla och anpassar undervisningen utifrån elevernas elitsatsningar.

Hennes bästa tips till unga fotbollsspelare: Var strukturerad.

– Men det är viktigt att ta med slappa i planeringen också. Att bara hänga med kompisar, eller kolla på Netflix, säger hon.

Vad gör du om tio år?

– Drömmen är att jag har en startplats i A-landslaget och är proffs i Spanien eller Frankrike, säger Hanna Bennison.

Fotbollsintresset kommer delvis från hennes pappa och startade vid fem års ålder på rasten på förskolan. Som 11-åringen började Hanna Bennison spela i FC Rosengård. 17 år gammal vinner hon sitt första SM-guld och samma vecka blir hon uttagen till landslaget.

Fakta: Procivitas Malmö

Inom ramen för GY11 har ProCivitas i Malmö fått godkänt av Skolverket att anordna Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom fotboll, simning och simhopp. Detta är ett idrottsgymnasiealternativ som vänder sig till elever som har nationell elit som mål.

ProCivitas erbjuder en helhetslösning för den som vill utvecklas optimalt inom sin idrott. Utbildningen är framtagen för de elever som helhjärtat vill satsa på idrott och samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

Läs mer om ProCivitas NIU