ProCivitas_logotyp_moderniserad

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Inom ramen för GY11 har ProCivitas i Malmö fått godkänt av Skolverket att anordna Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom fotboll, simning och simhopp. Detta är ett idrottsgymnasiealternativ som vänder sig till elever som har nationell elit som mål.

ProCivitas NIU har under ett antal år fostrat och utbildat idrottstalanger som redan under sin studietid nått yttersta världseliten inom sina idrotter samtidigt som de skaffat sig en god grund för vidare studier.

ProCivitas erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom din idrott. Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som helhjärtat vill satsa på din idrott och som samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

Nationellt godkänd Idrottsutbildning kombineras med inriktningarna Samhäll samhäll eller Ekonomi juridik. Idrottsgymnasiets upplägg syftar till att ge dig en gedigen praktisk och teoretisk utbildning inom din idrottsgren såväl som kunskaper om idrottande i allmänhet. Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din idrott under optimala förhållanden. Träningen är t.ex. förlagd till förmiddagar – detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. Du som idrottselev får de bästa förutsättningarna med erfarna och välutbildade tränare från några av Sveriges ledande klubbar. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Malmös finaste idrottsanläggningar och dessutom frukost efter förmiddagspassen.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väletablerade och välfungerande. Dessa klubbar har goda träningsfaciliteter samt meriterade och välutbildade instruktörer. ProCivitas mål är att utveckla goda idrottsmän/idrottskvinnor och att samtidigt ge dessa en god akademisk grund inför framtiden. På ProCivitas hjälper vi dig att utforma din utbildning så att den passar just dig och dina behov.

Läs mer om våra NIU-idrottsutbildningar nedan

Nationellt godkänd idrottsutbildning för fotboll

På ProCivitas fortsätter vår framgångsrika fotbollssatsning! Detta i nära samarbete med Malmö FF och FC Rosengård . Under de senaste fem åren har mer än 45 av ProCivitas fotbollselever nått allsvenskt spel eller ett landslag. Något som vi ser som ett kvitto på utbildningens kvalitet. Till NIU fotboll söker du som satsar på nationell elit.

NIU fotboll innebär följande:
– Träning 3 dagar/vecka i Malmö FF:s resp. FC Rosengårds regi.
– Frukost efter passen
– En skolgång anpassad för elitsatsning

Utbildningen innehåller kurserna
– Idrottsspecialisering 1
– Idrottsspecialisering 2
– Idrottsspecialisering 3
– Tränings- och tävlingslära 1

Ansökan
Du söker Nationellt Godkänd Idrottsutbildning via följande länk:
Ansökan NIU fotboll
Din ansökan innebär också anmälan till provspel/tester.

Provspel
När du skickat in din ansökan (senast den 1/12) så kallas du till provspel. Provspel kommer att ske under december månad.
För att få en NIU-plats så krävs att dina meritvärden räcker för att ta dig in på programmet.
Ansökan till programmet sker i vanlig ordning via Skanegy.se i februari.

Våra instruktörer
Killar: Per-Ola Lindqvist (MFF)
Tjejer: Elena Sadiku (FCR)

Kontaktperson från skolan
Anders Jeppsson
E-post: anders.jeppsson@procivitas.se
Tel: 073-031 81 83

Simning/Simhopp

Samarbeten
ProCivitas i Malmö har sedan 2004 ett mycket nära samarbete med Malmö Kappsimningsklubb (MKK). MKK är en av Sveriges mest framgångsrika sim/simhoppsklubbar med en stor bredd och en vass topp med många aktiva i landslaget.

Anläggningar och träningsmiljö
Simträningen sker i 50-metersbassäng på Simhallsbadet i Malmö. Anläggningen ligger ca 5 minuters cykelväg från skolan och erbjuder allt som krävs för att uppnå en optimal träningsmiljö.

Simning
– 50m bassäng
– 25m bassäng
– Gym

Simhopp
– 2st torrsviktar
– Trampolin
– Fast 1:a
– 2st 1m-sviktar
– 2st 3m-sviktar
– 1st 5:a
– Fullt utrustat landträningsrum

Ansökan:
OBS! Ansökan till Nationell Idrottsutbildning för simning och simhopp inför 20/21 sker via Svenska Simförbundet. Länk till ansökan finner du här:
Ansökan NIU simning och simhopp

Våra instruktörer
Simning: Stefan Tengvall (MKK)
Simhopp: Per Bärg (MKK)

Specialidrott
På ProCivitas Idrottsprogram erbjuds inom ramen för ämnet Specialidrott kursena:
– Idrottsspecialisering 1, 2 och 3
– Tränings-och tävlingslära 1

Dessa kurser innebär praktisk såväl som teoretisk träning i din idrott. Denna träning sker i regi av ProCivitas samarbetspartners och under ledning av meriterade och erfarna lärare.

Aktiviteter
Att gå på ProCivitas Idrottsgymnasium innebär inte bara studier utan också möjligheter till många annorlunda upplevelser som är kopplade till programmet! I anknytning till programmets kurser bjuds specialister inom idrottsämnen in för att hålla föreläsningar. Föreläsarna ger dig en djupare kunskap om ditt idrottande och knyter också samman de teoretiska studierna med verkligheten.