ProCivitas_logotyp_moderniserad

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU)

Inom ramen för GY11 har ProCivitas i Malmö fått godkänt av Skolverket att anordna Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom fotboll. Detta är ett idrottsgymnasiealternativ som vänder sig till elever som har nationell elit som mål.

ProCivitas NIU har under ett antal år fostrat och utbildat idrottstalanger som redan under sin studietid nått yttersta världseliten inom sina idrotter samtidigt som de skaffat sig en god grund för vidare studier.

ProCivitas erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom fotboll. Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som helhjärtat vill satsa på fotboll och som samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

Nationellt godkänd Idrottsutbildning kombineras med inriktningarna Samhäll samhäll eller Ekonomi juridik. Idrottsgymnasiets upplägg syftar till att ge dig en gedigen praktisk och teoretisk utbildning inom fotbollen såväl som kunskaper om idrottande i allmänhet. Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din idrott under optimala förhållanden. Träningen är t.ex. förlagd till förmiddagar – detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. Du som idrottselev får de bästa förutsättningarna med erfarna och välutbildade tränare från Sveriges ledande fotbollsklubbar. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Malmös finaste idrottsanläggningar och dessutom frukost efter förmiddagspassen.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väletablerade och välfungerande. Dessa klubbar har goda träningsfaciliteter samt meriterade och välutbildade instruktörer. ProCivitas mål är att utveckla goda idrottsmän/idrottskvinnor och att samtidigt ge dessa en god akademisk grund inför framtiden. På ProCivitas hjälper vi dig att utforma din utbildning så att den passar just dig och dina behov.

Läs mer om vår NIU-idrottsutbildning nedan

Gymnasieelev i landslagströja från Procivitas Gymnasium.

Nationellt godkänd idrottsutbildning för fotboll

På ProCivitas fortsätter vår framgångsrika fotbollssatsning! Detta i nära samarbete med Malmö FF och FC Rosengård . Under de senaste fem åren har mer än 45 av ProCivitas fotbollselever nått allsvenskt spel eller ett landslag. Något som vi ser som ett kvitto på utbildningens kvalitet. Till NIU fotboll söker du som satsar på nationell elit.

NIU fotboll innebär följande:
– Träning 3 dagar/vecka i Malmö FF:s resp. FC Rosengårds regi.
– Frukost efter passen
– En skolgång anpassad för elitsatsning

Utbildningen innehåller kurserna
– Idrottsspecialisering 1
– Idrottsspecialisering 2
– Idrottsspecialisering 3
– Tränings- och tävlingslära 1

Informationskväll
Informationskväll för NIU-fotboll tisdagen den 7/11-2023 (v45) kl 17.00 i aulan Kamprad.

Ansökan
Du söker Nationellt Godkänd Idrottsutbildning via följande länk:
Ansökan NIU fotboll
Din ansökan innebär också anmälan till provspel/tester.

Provspel
När du skickat in din ansökan (senast den 1/12) så kallas du till provspel. Provspel kommer att ske under december månad.
För att få en NIU-plats så krävs det att dina meritvärden räcker för att ta dig in på programmet.
Ansökan till programmet sker i vanlig ordning via Skanegy.se i februari.

Våra instruktörer
Killar: Per-Ola Lindqvist (MFF)
Tjejer: Henrik Kackur (FCR)

Kontaktperson från skolan
Anders Jeppsson
E-post: anders.jeppsson@procivitas.se
Tel: 073-031 81 83

Aktiviteter

Aktiviteter
Att gå på ProCivitas Idrottsgymnasium innebär inte bara studier utan också möjligheter till många annorlunda upplevelser som är kopplade till programmet! I anknytning till programmets kurser bjuds specialister inom idrottsämnen in för att hålla föreläsningar. Föreläsarna ger dig en djupare kunskap om ditt idrottande och knyter också samman de teoretiska studierna med verkligheten. Idrottspsykologi är ett exempel som vi fokuserar extra mycket på.