Ludwig Trana var noggrann när han skulle välja gymnasieskola. När han var på öppet hus på ProCivitas i Lund visste han direkt att han hade hittat rätt. Framförallt var det de engagerade lärarna som fångade Ludwig, han kände sig välkommen och trots att det vimlade av folk när skolan hade öppet hus, mötte han flera lärare som visade stort intresse för hans gymnasieplaner. Idag läser han sista året på Ekonomiprogrammet med inriktning juridik.

– Det är en relativt liten skola där både lärare och elever har en trevlig approach till varandra. Skolan ligger på universitetsområdet centralt i Lund, du är inne i stan på två minuter, perfekt, säger han.

En annan sak Ludwig gillar är elevkåren.

– När jag började i ettan fastnade jag direkt för kårandan som fanns på skolan. För mig är det viktigt att man har roligt under gymnasieåren. Att det blir något man kan se tillbaka på och minnas med glädje. Med den inställningen var steget inte jättelångt för honom att kandidera till kårordförande, något han valdes till inför sista läsåret.

– Jag vill verkligen att alla som börjar på skolan ska känna sig lika välkomna som jag gjorde.

När höstterminen drog igång fanns kårstyrelsen på plats i entrén och hälsade ettorna välkomna, de delade ut flygblad med tips och råd om skolan. Dag två anordnades en aktivitetsdag för alla på skolan och dag tre blev det en fadderkväll.

– Nu planerar vi för den traditionella Halloween-övernattningen på skolan samt en resa till Tivoli i Köpenhamn för de som har lust. Vi ska försöka få till en fotbollsmatch också, kanske en dag där vi kan möta elever på andra skolor i Lund.

När det gäller studierna har Ludwig en tydlig vision.

– Jag vill bli affärsjurist och har ansökt om ett mentorskap genom skolan. Jag ser fram emot att träffa min mentor. Förhoppningsvis är det en person som kan ge mig bättre inblick i näringslivet. Dessutom har kursen i Ung Företagsamhet just dragit igång, ytterligare något som Ludwig ser fram emot under läsåret och där ProCivitas har haft många framgångar.