ProCivitas_logotyp_moderniserad

Rektorn har ordet

Hösten 2019 slog vi upp portarna för ProCivitas Karlberg och vi är väldigt glada över att nu, våren 2022, släppa ut vår första studentkull. ProCivitas har under många år varit kvalitetsalternativet för gymnasieelever i södra Sverige med ambitionen att ge elever den bästa gymnasieutbildningen du kan få i Sverige. Procivitas Karlberg har samma höga ambition som våra systerskolor. Vi tror på en undervisning som genomsyras av höga ambitioner, med en förankring i akademiska studier och ett nära samarbete med näringslivet. Det är väldigt roligt att som rektor få vara med och sätta sin egen prägel på skolan som genomsyras av en tydlig undervisning och ett relationellt förhållningssätt med målet att ge alla elever bästa möjliga förutsättningar för att nå sin fulla potential.

För oss är det viktigt att lyssna på våra elever och tillsammans med dem förbättra och utveckla skolan. Vi har en trygg familjär stämning på skolan och det finns ett nära samarbete mellan elev, lärare och skolledning. Detta gör att vi ständigt kan förbättra och utveckla våra arbetssätt för att ge dig som elev den bästa möjliga utbildningen och såklart en riktigt rolig tid under dina tre år här hos oss. Något jag är extra stolt över är vår fantastiska skolmat som varje dag serveras av vår kock i skolans matsal.

I höst ser vi fram emot att välkomna elever på Ekonomiprogrammet till vår skola och ge dem möjlighet att utveckla en vass kompetens inom företagsekonomi och entreprenörskap. Vi hoppas även att våra elever inom nuvarande Samhällsvetenskapsprogram och Naturvetenskapsprogram fortsätter att visa ambition och engagemang genom olika föreningar som startas på skolan samt deltagande på prestigefulla forskarskolor under sommaren som kommer.

Inför nästa läsår kan vi även äntligen åka med våra elever på studieresor inom ramen för Erasmus program för internationella samarbeten. Under studieresorna kommer eleverna fördjupa sig i frågor inom programmet, göra studiebesök på skolor, företag och såklart uppleva den lokala kulturen. 

Varmt välkommen till oss!

Maria Lafrenz, rektor ProCivitas Stockholm Karlberg

Rektor ler in i kameran

Elever sitter i trappan och pratar på Procivitas Gymnasium Lund.

ProCivitas historia

1997 ProCivitas startar i Helsingborg

1999 ProCivitas startar i Växjö

2002 ProCivitas startar i Malmö

2014 ProCivitas startar i Lund

2017 ProCivitas startar i Stockholm

2019 ProCivitas startar sin andra skola i Stockholm, ProCivitas Karlberg

2020 ProCivitas startar sin sjunde skola i Sverige, ProCivitas Uppsala

ProCivitas grundades

1997