Med en bakgrund som mångårig forskare är läraren Pernilla Bjerling en enorm tillgång för ProCivitas Karlberg.

– Jag hoppas att vi ska få glädje av mitt stora kontaktnät, säger hon.

Efter ett halvt liv som forskare började Pernilla Bjerling att undervisa och på ProCivitas Karlberg är hon nu lärare i kemi, biologi och naturkunskap. Med sina fördjupande kunskaper inom dessa ämnen är hon en verklig resurs för skolan och dessutom har hon kvar många kontakter inom forskarvärlden och på olika biotekföretag, vilket passar bra med tanke på skolans entreprenörs-profil.

Detta kommer att ge eleverna tillgång till riktigt vassa föreläsare, studiebesök samt att de kommer få ta del av det allra senaste inom forskning.

– Det känns kul att kunna bidra med det och att samtidigt få ha en fot kvar inom forskningen, säger hon. Aktiv pedagogik, att motivera och försöka fånga elevernas intresse är Bjerlings ambition.

– Vi kommer ge oss ut mycket i omgivningarna, eller arbeta i vårt välutrustade laboratorium, inte bara jobba teoretiskt. Det är ett bra sätt att lära tycker jag, det ska vara varierande och roligt, säger Pernilla.

Det hon uppskattar mest med att vara gymnasielärare är att hon får följa eleverna under en längre tid, att verkligen lära känna dem.

– Här på skolan tror jag att eleverna känner att vi verkligen satsar på dem. Vi hade en fantastisk uppstart på terminen med grill och aktiviteter, det är något vi kommer fortsätta med, att ta oss ut och hitta på saker tillsammans. Som lärare på skolan finns det utrymme att vara kreativ och hitta på saker. Jag trivs fantastiskt bra med mitt jobb.