ProCivitas_logotyp_moderniserad

Mentorsprogrammet på ProCivitas Stockholm Karlberg

Under ditt sista läsår på ProCivitas har du chansen att delta i skolans Mentorsprogram. Programmet ger dig möjlighet till en unik inblick i arbetslivet och du paras ihop med en mentor från näringslivet som följer dig genom årskurs 3. Du och din mentor varvar träffar på egen hand med gemensamma träffar tillsammans med samtliga deltagare i programmet. 

Mentorer

ProCivitas Karlbergs första Mentorsprogram går av stapeln under läsåret 21/22. I programmet deltar mentorer från en mängd olika branscher och företag. Bland annat finns deltagare från Karolinska Institutet, ABB, Atlas Copco, SVT, Nordea och Maskrosbarn. 

Poängen med Mentorsprogrammet är också att visa på bredden av yrken och möjligheter som finns efter studenten, därför är det även viktigt att belysa bredden av arbetstitlar som deltar i programmet. Civilingenjörer i teknisk fysik och industriell ekonomi, läkare, redaktörer, investeringsrådgivare och personer som driver egna företag är några exempel. 

Under träffarna på Mentorsprogrammet är det också av vikt att fokus får skifta mellan yrkesliv och privatliv. Mentorerna på programmet har erfarenheter utöver deras yrken. Att resa, att flytta, att byta stad, att bo utomlands, allt är exempel på delar av livet som en student kan ha frågor kring. Där ger Mentorsprogrammet även chansen för våra elever att få kontakt med en oberoende vuxen att ställa personliga frågor till. 

Deltagare

Vill du läsa mer om våra deltagande elever och mentorer från årets Mentorsprogram? På skolans instagram finns presentationer och inlägg från årets träffar där du kan läsa mer. 


På bild: Mentorspar ProCivitas Karlberg 2022

Genom mentorsprogrammet får du som elev:

  • En inblick i bransch eller yrke som du är intresserad av
  • Bygga ett kontaktnät
  • Vidgade och nya perspektiv
  • Möjlighet till en tydligare framtidsbild
  • Utveckla din sociala kompetens