ProCivitas_logotyp_moderniserad

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet på ProCivitas Helsingborg

På ProCivitas arbetar med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum. Oavsett om du väljer att gå Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet så har du stora möjligheter att växa och utvecklas i olika utmanande projekt och sammanhang. Under din tid på ProCivitas får du möta och samarbeta med forskare, företag och organisationer. Ibland leder detta till deltagande i tävlingar där du får chansen att utmana dig själv och använda dina kunskaper i spännande sammanhang på både regional, nationell och internationell nivå.

Sveriges bästa UF-skola

ProCivitas har som skola en stark position på den entreprenöriella kartan. Sedan våren 2005 har ProCivitas-elever tagit hem mer än 100 stycken guldmedaljer och drygt 70 % av priserna som delas ut under de regionala tävlingar som anordnas av Ung Företagsamhet.

 

ÅRETS FÖRETAG

Jenny, Alice och Frida drev Zellströms UF så framgångsrikt att det gav dem priset som Årets företag vid de regionala tävlingarna i Ungt entreprenörskap.
Priset för årets UF-företag går till ett företag som glänst i många kategorier, såväl presentation som finansiellt, men framförallt människorna bakom. Vinnarna har identifierat ett samhällsproblem och lyckats skapa ett lönsamt bolag kring detta. Med en proffsig produkt och väldigt drivna entreprenörer tror vi starkt på deras framtid.


FORSKARSAMARBETEN

Rays Sommarskola är Sveriges största sommarforskarskola där totalt 21 elever från hela Sverige erbjuds plats. Theo, Caroline och Alexander tog sig igenom den tuffa uttagningsprocessen och fick under 4 veckor samarbeta med forskare i världsklass på bl.a. Karolinska Institutet och KTH i Stockholm. De fick ägna sig åt intressanta projekt inom högenergifysik, kvantoptik och astronomi.


VINST I INNOVATIONSTÄVLING

1:a pris i Innocarnival 2018! Precis som tidigare innovationstävling (2016) blev det resultatet när våra NA-elever presenterade sina innovationer med fokus på Hållbar Utveckling. Priset var ett besök i Hongkong där eleverna fick presentera sina innovationer för bl.a. Hongkongs miljöminister och professorer vid flera universitet.


EM I NATURVETENSKAP

Mustafa Al-Assadi lyckades kvalificera sig till landslaget i Naturvetenskap när han kvalade sig igenom den regionala och nationella tävlingen EUSO – European Union Science Olympiad. Han fick därmed representera Sverige vid EM i Köpenhamn där 1 veckas tävlingar varvades med intressanta besök och föreläsningar.


ÅRETS UF-SKOLA

I maj 2017 utsågs ProCivitas i Helsingborg till Sveriges bästa UF-skola vid SM i Ungt entreprenörskap.


Hur är det att driva UF-företag?

”Jag läser Ekonomiprogrammet och har alltid varit intresserad av PR, marknadsföring och företagande. Här har jag fått chansen att driva ett eget UF-företag vilket passar mig väldigt bra.

Vi startade vårt UF-företag i början av årskurs 2 och det ligger en hel del jobb bakom det och har varit rätt tufft. Att driva ett företag har gett mig inblick i arbetslivet och hur det är att vara egenföretagande. Det är ett stort ansvar och jag har lärt mig otroligt mycket längst vägen, framförallt har det varit väldigt kul!”

Adam Mahmoud, före detta student på ProCivitas Helsingborg