ProCivitas_logotyp_moderniserad

Rektorn har ordet

ProCivitas ambition är att ge dig den bästa gymnasieutbildningen du kan få i Sverige. Denna högt ställda målsättning delar både elever och personal och tillsammans har vi skapat en skola som genererat stora framgångar under åren.

För oss är det viktigt att ProCivitas är Din skola, där Du ska trivas och utvecklas under tre år. Det är vi tillsammans som skapar den skola vi vill ha och i denna strävan är allas insatser lika viktiga. Det är också glädjande att se de resultat som eleverna når i sina eftergymnasiala studier. Vi ligger ständigt i topp när resultaten från nationella prov jämförs.

ProCivitas har under de senaste åren bidragit att fylla välkända universitet som Princeton, Harvard, Oxford, Cass, KTH, Chalmers, Handels, Stanford och många fler. Detta ser jag som ett starkt kvitto på att vår utbildning håller hög kvalitet i alla led.

De senaste åren har jag också sett hur våra lokaler används mer och mer kvällstid av elever som träffas för att odla sina gemensamma intressen. Det kan vara allt från att se på film i vår aula till att lyssna till en erfaren aktiemäklare som delger sina erfarenheter av aktiemarknaden. Förutom hög kvalitet på undervisningen ska ProCivitas vara en plats där du kan utvecklas och ha tre riktigt roliga år.

Vi har inför läsåret 2021 utökat våra lokaler och därmed fått tillgång till fler grupprum, fler klassrum och framför allt ett nytt modernt kök med över 250 sittplatser. Till detta så kan jag också glädjande meddela att vi öppnat en ny inriktning inom vårt Ekonomiprogram, Ekonomi – juridik.

Varmt välkommen till ProCivitas – en skola med ambitionen att ge dig Sveriges bästa utbildning.

Henrik Heide, rektor