ProCivitas_logotyp_moderniserad

Gymnasievalet i Helsingborg

Dags att söka till gymnasiet? Genom att följa instruktionerna nedan kan du enkelt göra ditt gymnasieval. På denna sida kan du även läsa hur du gör ett omval, se vilka ansökningskoder de olika programmen har samt skaffa gymnasiekoll.

 

Hur söker jag till ProCivitas Helsingborg?

Hur får jag inloggningsuppgifter?

När det är dags att göra ditt gymnasieval kommer du få inloggningsuppgifter hemskickat. Detta gäller dig som är elev i någon av landets grundskolor.

Om du är bokförd i länet men inte går i skolan kan du kontakta din hemkommuns antagningskansli.

 

Var ansöker jag?

Du ansöker via: www.skanegy.se

 

Hur söker jag?

Logga in och kontrollera att dina betyg och kontaktuppgifter stämmer. Välj de gymnasieprogram som du önskar söka till och prioritera samtliga val i rätt ordning efter vad du helst vill studera.

I vissa kommuner måste du skriva ut och lämna en undertecknad kopia av din ansökan till din studie- och yrkesvägledare. Går du inte i skolan skickar du kopian till din hemkommuns antagningskansli.

Har du frågor kring intagningen ring gärna oss på: växel 042-12 60 00.

 

Kan jag ändra mitt val?

Ja, under omvalsperioden som sträcker sig från slutet av april till mitten av maj kan du ändra din ansökan eller göra en helt ny.

Om du är nöjd med ditt första val ska du inte göra något alls. Antagningen kommer att baseras på ditt slutbetyg som du får när du tar din examen från grundskolan. Slutbetyget skickas automatiskt till kommunens antagningskansli.

Vanliga frågor och svar

 

Jag bor inte i Helsingborg. Kan jag ändå söka till ProCivitas?

Ja! ProCivitas gymnasier är riksrekryterande. Det innebär att du kan söka till ProCivitas i Lund, Malmö, Helsingborg, Stockholm, Uppsala eller Växjö oavsett vilken kommun du bor i.

 

Jag vill flytta till Helsingborg, hur söker jag bostad?

Varje år har vi en handfull elever som bor på egen hand i Helsingborg. Vi kan förmedla kontakter till några hyresvärdar.

 

Kan jag få inackorderingsbidrag?

ProCivitas kan hjälpa dig med frågor om detta, men du har också möjlighet att ansöka om inackorderingsbidrag hos CSN.

 

Vilken behörighet får jag hos ProCivitas?

Alla ProCivitas gymnasieskolor är godkända av Skolverket och ger precis samma formella behörighet till högre studier som man får vid de kommunala skolorna.

Antagningskoder för våra program

Ekonomiprogrammet

Inriktning: Ekonomi – kod: EKEKO

Inriktning: Juridik – kod: EKJUR

 

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning: Naturvetenskap – kod: NANAT

Inriktning : Naturvetenskap och samhälle – kod: NANAS

 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning : Beteendevetenskap – kod: SABET

Inriktning : Samhällsvetenskap – kod: SASAM


Har du gymnasiekoll?

Inför ett gymnasieval kan det finnas många frågor och funderingar. Vilket program är bäst för mig och vad händer om jag väljer fel? Gymnasievalet kan vara både spännande, svårnavigerat och läskigt. Nästan som en djungel. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig att skaffa gymnasiekoll.