Om gymnasievalet

NÅGRA TIPS TILL DIG INFÖR DITT GYMNASIEVAL

Du skall snart göra ett av ditt livs kanske viktigaste val! Låt det inte styras av tillfälligheter och ren tur. Fundera mycket noga på vilken gymnasieskola som kommer att passa dig under de kommande tre åren!

Låt alltid valet till gymnasiet styras av ditt intresse för skolan och programmet och i mindre grad dina betyg.

Eftersom vi har en gemensam antagningsenhet i Helsingborg söker du till ProCivitas via Gymnasieansökan. Inloggningsuppgifter får du av din SYV.

Du är varmt välkommen att ställa frågor om utbildningen via telefon eller e-post. Om du vill göra ett besök på skolan och se allt du läst om i broschyren direkt, så behöver du bara kontakta oss för att boka en tid. Vi har speciella Öppet Hus-dagar ett par gånger per år då vi visar upp skolan och verksamheten – lär mer under kalendariet om vilka datum dessa tillfällen ligger på.

Kom ihåg att valet är ditt! Unna dig en skola som har som målsättning att vara Sveriges bästa gymnasieskola.

Vi ses snart!

Hur söker jag till ProCivitas Privata Gymnasium i Helsingborg?

Du söker via Gymnasieansökan. Koder och inloggningsuppgifter får du av din SYV.

Har du frågor kring intagningen ring gärna oss på: växel 042-12 60 00.

När är sista ansökningsdag?

Sista ansökningsdag är 15 februari. Efter det får du ett preliminärt besked under våren. Under april/maj brukar det vara en period för omval och i slutet juni får du ett definitivt antagningsbesked som du måste tacka ja eller nej till.

Jag bor inte i Helsingborg. Kan jag ändå söka till ProCivitas?

Ja! ProCivitas gymnasier är riksrekryterande. Det innebär att du kan söka till ProCivitas i Lund, Malmö, Helsingborg, Stockholm eller Växjö oavsett vilken kommun du bor i.

Jag vill flytta till Helsingborg, hur söker jag bostad?

Varje år har vi en handfull elever som bor på egen hand i Helsingborg. Vi kan förmedla kontakter till några hyresvärdar.

Kan jag få inackorderingsbidrag?

ProCivitas kan hjälpa dig med frågor om detta, men du har också möjlighet att ansöka om inackorderingsbidrag hos CSN.

Vilken behörighet får jag hos ProCivitas Privata Gymnasium?

Alla ProCivitas gymnasieskolor är godkända av Skolverket och ger precis samma formella behörighet till högre studier som man får vid de kommunala skolorna.