Efter ett år som utbytesstudent i Michigan är Elias Borg tillbaka på ProCivitas i Helsingborg för sista året på gymnasiet.

– På skolan tar man lärandet till en ny nivå, säger han.

Elias Borg trivs med livet på ”Procce”, som eleverna kallar skolan. Han valdes till elevkårsordförande i april och ser fram emot att leda arbetet med att planera för alla roliga aktiviteter som kåren brukar anordna. Som exempelvis skidresan, Oscarsgalan, skolans egen flotta filmgalakväll eller välgörenhetsevenemanget som också äger rum en gång om året, för att nämna några exempel.

– Vi har en levande kåranda på skolan och jag är väldigt stolt över att få vara ordförande under det här läsåret. Nästan alla elever på skolan är medlemmar, vilket känns väldigt roligt. Ju fler som är med desto fler aktiviteter kan vi anordna, som Oscarsgalan exempelvis, där eleverna bland annat serveras en väldigt fin middag, säger Elias.

Han älskar sin skola, framförallt lärarna, men också den vänliga och hjälpsamma atmosfären som genomsyrar skolan.

– När jag började i ettan var det en stor omställning från högstadiet, ett högre tempo som ställde krav på mig, men lärarna och mina klasskompisar har hjälpt mig att få en bättre struktur på allt. I dag har jag hittat ett bra upplägg och har ordning i min kalender och har hittat ett perfekt upplägg. Jag har tagit mitt lärande till en helt ny nivå, säger han.

Ambitionen är hög, efter studenten vill Elias eventuellt göra militärtjänst under ett år, men det lutar åt att han pluggar vidare direkt till hösten på Handels i Stockholm.

Varför tycker du att man ska söka sig till ProCivitas?
– Här går du inte i skolan för att du måste, utan för att du vill. Det ger en speciell atmosfär.