ProCivitas_logotyp_moderniserad

ProCivitas Alumner

På ProCivitas är vi stolta över våra tidigare elever och listan kan göras lång över alumner som i dag är välkända både utomlands och i Sverige. Våra alumners roller i arbetslivet är allt från ekonomer, riksdagsledamöter, idrottsstjärnor, artister och framgångsrika entreprenörer. Som levande exempel på att det går att förverkliga sina drömmar blir de möjliga förebilder för dagens elever. 

Låt oss presentera ProCivitas Wall of Fame.


Hugo Hågemark tittar in i kameran och ler

Hugo Hågemark, Strategiansvarig på Äleven

”Utöver en god akademisk grund att bygga vidare på skulle jag säga, och förmodligen viktigast av allt, att Procivitas engagerande och framåtsträvande miljö smittade av sig och gav mig driv och motivation. Det är något man tar med sig längre än kunskaperna i sig och som givetvis har påverkat mig i termer av att sätta höga mål – men också tro att man klarar av att nå dessa.” 

Alumn ProCivitas Helsingborg, 2010

Zecira Musovic tittar in i kameran och ler

Zećira Mušović, Professionell fotbollsspelare

”Jag är professionell fotbollsspelare för engelska Chelsea FC och i det svenska damlandslaget. Kärleken till sporten är min största anledning till val av yrke. Jag studerade NIU utbildningen, vilket möjliggjorde kombinationen av fotboll och skola. Med en fantastisk rektor, Jimmy Rosengren var ingenting omöjligt och tillsammans med fantastiska lärare lyckades jag prestera toppresultat på fotbollsplan såväl som vid skolbänken.”

Alumn ProCivitas Malmö, 2015

Tilde holm tittar in i kameran och ler

Tilde Holm, Managementkonsult

På ProCivitas blev vi alltid uppmuntrade att gå ett steg längre. Det fanns inga drömmar som var för stora, bara fantasin satte gränser och det fanns alltid stöd för att göra en idé till verklighet. Jag visste tidigt att jag ville studera utomlands – och på ProCivitas fanns det både stort stöd inom lärarkåren att söka universitet utomlands, men även kontakt med flera alumner som gått på några av mina drömskolor. Dessutom uppmuntrades vi att lära oss utanför klassrummet, till exempel genom att starta UF företag eller projekt, eller delta i olika ledarskapsprogram. Detta tog jag med mig i mina studier på UCL i London, och i mitt val av karriär där jag kan fortsätta att utmana mig själv och försätta utvecklas.

 

Alumn ProCivitas Helsingborg, 2017

Felicia Fritz tittar in i kameran och ler

Felicia Fritz, Ekonom

Jag vill påstå att min gymnasietid på ProCivitas har lagt grunden för mina fortsatta studier på universitetet, vilket jag är så glad för. Det som har påverkat mig mest är alla otroligt engagerade lärare och övrig personal. Vi fick inte bara ta ta del av intressanta lektioner, bra diskussioner och personlig utveckling utan även stor gemenskap. Detta bidrog till att min motivation var hög, vilket sedermera gjorde att jag tog mig igenom en högskoleutbildning efter gymnasiet. Jag är väldigt tacksam över att jag sökte in till ProCivitas, en skola där slit och vilja belönas.”

Alumn ProCivitas Lund, 2017

Nathalie Reinholds ler mot kameran

Nathalie Reinholds, Psykolog

Mentorsprogrammet på ProCivitas var viktigt för mig – att ta del av vad andra gjort efter sin examen fick mig att bli inspirerad och motiverad till att fortsätta studera. Studieklimatet och upplägget gjorde att jag var väl förberedd inför universitetet.

Vägen till Psykologprogrammet var inte så omständig. Min plan var från början att studera till jurist. När jag väl skulle söka till universitetet så kändes det inte rätt i magen. Jag funderade då över vad jag tyckte var kul, intressant och vad jag var bra på. Prata med andra människor visade sig vara en sådan kvalitet.”

Alumn ProCivitas Malmö, 2017

Love kalms sitter ner på en trappa och ler mot kameran

Love Kalms, Kandidatprogrammet i International Business

På ProCivitas läste jag Ekonomiprogrammet, det inspirerade mig att fortsätta studera international business, men framförallt så upplevde jag mina tre år på ProCivitas som en väldigt studie inspirerande miljö. ProCivitas lärde mig mer om att uppskatta tiden i skolan som en resa, snarare än att fokusera på det slutgiltiga målet som var studenten, för mig var detta en väldigt viktig insikt.

Alumn ProCivitas Stockholm, 2020