Idrottsprogrammet

Inom ramen för GY11 har ProCivitas i Malmö fått godkänt av Skolverket att anordna Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom fotboll, simning, simhopp, jujutsu och taekwondo. Detta är ett idrottsgymnasiealternativ som vänder sig till elever som har nationell elit som mål.

ProCivitas NIU har under ett antal år fostrat och utbildat idrottstalanger som redan under sin studietid nått yttersta världseliten inom sina idrotter samtidigt som de skaffat sig en god grund för vidare studier.

ProCivitas erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom din idrott. Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som helhjärtat vill satsa på din idrott och som samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola.

ProCivitas Idrottsprogram har det Samhällsvetenskapliga programmet som grund. Inriktningarna är Samhälle eller Beteendevetenskap. För simmare och simhoppare är det även möjligt att kombinera NIU med det Naturvetenskapliga programmet samt Ekonomiprogrammet. NIU-upplägget syftar till att ge dig en gedigen praktisk och teoretisk utbildning inom din idrottsgren såväl som kunskaper om idrottande i allmänhet. Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din idrott under optimala förhållanden.Träningen är t ex förlagd till förmiddagar – detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. Du som idrottselev får de bästa förutsättningarna med erfarna och välutbildade tränare från några av Sveriges ledande klubbar. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Malmös finaste idrottsanläggningar och dessutom frukost efter förmiddagspassen.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väletablerade och välfungerande. Dessa klubbar har goda träningsfaciliteter samt meriterade och välutbildade instruktörer. ProCivitas mål är att utveckla goda idrottsmän/idrottskvinnor och att samtidigt ge dessa en god akademisk grund inför framtiden.På ProCivitas hjälper vi dig att utforma din utbildning så att den passar just dig och dina behov.

Läs mer om våra NIU-idrottsutbildningar

Simning/Simhopp»

Fotboll»

Program och kurser – exempel på kursinnehåll på ProCivitas idrottsprogram

ProCivitas NIU har under ett antal år fostrat och utbildat idrottstalanger som redan under sin studietid nått världseliten inom sina idrotter samtidigt som de skaffat sig en god grund för vidare studier. ProCivitas erbjuder en helhetslösning för dig som vill kunna utvecklas optimalt inom din idrott. Denna utbildning är speciellt framtagen för dig som helhjärtat vill satsa på din idrott och som samtidigt vill få behörighet att söka vidare till universitet eller högskola. ProCivitas NIU för fotbollsspelare har det Samhällsvetenskapsprogrammet med samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning som grund. För simmare och simhoppare går det även att kombinera idrottssatsningen med det Naturvetenskapsprogrammet samt Ekonomiprogrammet.

Idrottsgymnasiets upplägg syftar till att ge dig en gedigen praktisk och teoretisk utbildning inom din idrottsgren såväl som kunskaper om idrottande i allmänhet.Utbildningens uppbyggnad ger dig möjlighet att utöva din specialidrott under optimala förhållanden. Träningen är t ex förlagd till förmiddagar – detta för att ge dig bästa möjliga återhämtning inför eventuella kvällspass. Du som idrottselev får de bästa förutsättningarna med erfarna och välutbildade tränare från några av Sveriges ledande klubbar. Vi erbjuder både utomhus- och inomhusträning i Malmös finaste idrottsanläggningar och dessutom frukost efter förmiddagspassen. Under din studietid kommer du att ha ca fem klocktimmar aktivt idrottsutövande per vecka, fördelat på tre träningspass per vecka under skoltid. Detta är ett viktigt komplement till den ordinarieträningen du kommer ha med din förening utanför skoltid.

När vi på ProCivitas valt våra samarbetspartners har vi satsat på klubbar som är väl etablerade och väl fungerande. Dessa klubbar har goda träningsfaciliteter samt meriterade och högutbildade tränare, som dessutom i de flesta fall själva varit aktiva på elitnivå. ProCivitas mål är att utveckla goda idrottsmän/idrottskvinnor samt att göra dessa till goda förebilder för yngre utövare inom idrotten. På ProCivitas hjälper vi dig att utforma din utbildning så att den passar just dig och dina behov.

Specialidrott

På ProCivitas NIU erbjuds kurserna Specialidrott 1-4. Dessa kurser innebär praktisk såväl som teoretisk träning i din idrott. Denna träning sker i regi av ProCivitas samarbetspartners och under ledning av meriterade och erfarna instruktörer. Du får under dina tre år på ProCivitas möjligheten till ca fem klocktimmars träning per vecka.

Aktiviteter

Att gå på ProCivitas NIU innebär inte bara studier utan också möjligheter till många annorlunda upplevelser som är kopplade till programmet. I anknytning till programmets kurser bjuds specialister inom idrottsämnen in för att hålla föreläsningar. Föreläsarna ger dig en djupare kunskap om ditt idrottande och knyter också samman de teoretiska studierna med verkligheten.